Bearn o la sala de les nines de Llorenç Villalonga.


Bearn o la sala de les nines, 

de Llorenç Villalonga














Lectura obligatòria de 2n. Batxillerat per a la promoció 2015-2017:
Per aquestes vacances de Nadal toca llegir el Bearn: la primera  part, que comprèn una introducció i la primera part. En el dossier  de classe trobareu les activitats vinculades a  la primera part (introducció i primera  part). 

Tasques del Bearn: 

1) www.fundaciocasamuseu.cat

D'aquest enllaç cal visitar les següents icones amb les pàgines corresponents:
Fundació Casa Museu de Llorenç Villalonga :
La Casa: 
1) Història
2) Espais

L'autor:
Lectura de la vida i cicles literaris de  l'autor, fent especial atenció aAnys 40/50 El cicle del Bearn.

Cal visitar aquests espais, prendre'n nota per preparar l'examen. Hi haurà una  pregunta a l'examen.

2) http://lletra.uoc.edu/ca/obra/bearn-o-la-sala-de-les-nines-1956

Lectura comprensiva d'aquest article literari. Cal prendre nota  i elaborar un resum de les  idees més importants que serveixin per preparar l'examen. Hi haurà alguna qüestió comprensiva sobre aquest text a l'examen.

3) Matins de TV3

Es tracta d'un vídeo d'uns 6 minuts aproximadament. Forma part de la vostra feina, mirar el vídeo i prendre nota de les qüestions més rellevants que es comentaran. Sobre la vostra comprensió del vídeo  hi haurà una pregunta a l'examen.





Vocabulari: Bearn o la sala de les nines, de Llorenç Villalonga. ( I part)

Aquí teniu el vocabulari extret de la primera  part del Bearn (introducció i sota la influència de Faust)
L'examen és únicament de la I part del Bearn, és a dir: Introducció i Sota la influència de Faust. L'examen serà de preguntes comprensives sobre la lectura, algunes qüestions sobre el mite de Faust i els comentaris introduïts a classe a propòsit de l'autor i del text,  recordeu també cercar i estudiar el vocabulari aquí ressenyat.


Cal buscar la definició dels següents mots:

doblersfruïcióavesatspompaescrúpolnin-nina (en mallorquí nen/a), mengívolcongriantfrivolitatsllogaretalmanco (en mallorquí almenys), trapasserestrabucarcotxo (en mallorquí cotxe), ationarsofistatafona, sestadorsclasta (part d'una casa), cambragarrigamoixal·lot/a (en mallorquí noi, noia), francmaçóroïndat, escròfulespaperesempegueirginy, manco (en mallorquí menys), xot, vicari, llimbs, tosca, domassos, consoles, horabaixa, ennigulat, tords, esbart, facinerosos, trull, trescant, desassossec, magre, sarau, tifus,escarrufar, en vetlla, insòlites, prologar, cicuta, tergiversar, canongia, debades, escèptic, sobergueria, alous, censals, caparruda, rancúnia, guerxa, esburbada, al.ludir, perseverar, parcament, conrar (en mallorquí conrear), latifundis, astorada, depravada, ensopegades, capell, encisador, celestinatge, embotar, estirp, un cabriolé, l'escolà, primatxola, mig folla, cuita, foganya, aficar, aferrar, cobejable, escabroses, pal.liatius, contorbar, folraren, canelobres, torbació, aplom, folla (la boja).

No hay comentarios:

Publicar un comentario